Форум Креативна Европа 2019
РЕЛАЦИЈЕ
Моћ културне сарадње
Ниш, 30 – 31. мај

 

ВИ ТО УМЕТЕ И МОЖЕТЕ ДА ОСТВАРИТЕ
донатори / упознај и поздрави / рекреација / апликациони процес / тимски дух / културна размена

 

Партиципативна вођена тура пружиће увид у рад фондације Вокално Кустоски Синдром потенцијалним сарадницима односно креативним појединкама, појединцима и припадницима неформалних уметничких организација/група, те их оснажити да и они постану успешни лидери на пољу иновација у оквирима међународне културне сарадње и интеркултуралног дијалога. Учесници ће имати јединствену прилику да: стекну увиду у донаторску активност једне од најрепрезентативнијих фондација, познате по бројним инвестицијама у домену културе и уметности; учествују у тренингу за писање успешне апликације за пројекте планиране у 2020. години; разумеју моделе организовања, логику тима и поседују све алате потребне за успешну интеркултурну сарадњу.

Перформанс ће се одржати у оквиру Форума Креативна Европа 2019, у Народном позоришту Ниш, у четвртак, 30. маја у 18.30. Потребно је пријавити своје присуство најкасније до 27. маја слањем пријаве на електронску адресу: telokaorezim@gmail.com.

ВКС је пост-кустоска формација коју чине Сенка Латиновић и Владимир Бјеличић. Базиран на стратегији активне критике, ВКС за циљ има проблематизовање кустоске праксе, односно њених класних, родних, етичких и естетичких одредница, како у односу на локални контекст, тако и глобални. Феномен професионалне (не)одрживости односно немогућност успостављања симболичког и реалног капитала у систему уметности транзиционог друштва, полазна је премиса рада ВКС-а. Користећи се перформативним методама апропријације, манипулације и хумора, дуо се остварује као виртуелни ентитет и кроз различите моделе друштвеног понашања рефлектује шизофреност тренутка у коме живимо.

 

Форум Креативна Европа 2019 је међународна конференција Деска Креативна Европа Србија која се по први пут одржава у Нишу од 30-31. маја. Програм Форума организован је у три блока:

Критичко мишљење и медијска писменост, Партиципативно управљање у култури, Хоризонтално знање. У оквиру програма биће организоване презентације успешних пројеката у програму Креативна Европа из 2018 године, радионице и обуке за конкурисање на програм Креативна Европа, консултације о пројекнтим идејама, презентације различитих извора финансирања у култури, уметнички програми и коктели. Више о Форуму Креативна Европа 2019 можете наћи овде:

Форум Креативна Европа 2019

 


Scroll