Премијера представе „ФАРЕНХАЈТ 451“ на сцени Народног позоришта у Нишу 1. октобра 2015. године. Представа је рађена по мотивима романа Реја Бредберија и тексту Весне Перић, а у режији Бојане Лазић.

На продукцији ове представе ради и ауторски тим састављен од сценографкиње и костимографкиње Зоране Петров, композитора Владимира Пејковића, а за сценски покрет и коерографију је задужен Дамјан Кецојевић.

„Фаренхајт 451 Реја Бредберија је, уз 1984 Џорџа Орвела, Врли нови свет Олдоса Хакслија и Ми Јевгенија Замјатина, један од мојих омиљених романа у жанру дистопија. Представа Фаренхајт 451, рађена по мотивима ове књиге, такође је роман. Роман-представа. Представа-књига. Она је прича о рађању критичке свести, о стасавању једног отпадника, о човеку који има храбрости да направи избор. Али, Фаренхајт 451 је и прича о самоћи и тишини, о топлоти која долази само споља, од Сунца, и о уласку у непознато, оно тако лепо и истовремено застрашујеће непознато које нас чека иза линије сигурности. Или иза линије ватре.“- каже о представи редитељка Бојана Лазић.

Улазнице за премијеру, по цени од 600 динара и репризу представе, која је на репертоару 2. и 19. октобра (400 динара), могу се купити на благајни позоришта сваког радног дана од 10 до 20 сати.


Scroll