U sredu, 30.01.2019. godine sa početkom u 13 sati, održaće se druga sednica Saveta festivala „Teatar na raskršću“.
Na sednici će se razmatrati selekcija predstava na osnovu pristiglih prijava za festival, kao i Prateći program festivala.
Da podsetimo, rok za prijavu za učešće, je istekao 20. januara, a rezultati selekcije i program festivala, biće zvanično saopšten 1.02.2019. godine.
Programski savete festivala čine istaknuti pozorišni stvaraoci iz Srbije i regiona: predsednik – Nebojša Bradić, pozorišni reditelj (Srbija); članovi – Aleksandar Milosavljević, pozorišni kritičar (Srbija), prof. dr Darko Lukić, teatrolog (Hrvatska), Dejan Lilić, glumac (Makedonija), Dejan Petković, teatrolog (Srbija), Dejan Stojiljković, pisac (Srbija) i upravnik Narodnog pozorišta Niš mr Spasoje Ž. Milovanović, teatrolog, koji je ujedno i selektor festivala.
Festival će svečano biti otvoren 11. marta 2019. na Dan Narodnog pozorišta Niš, premijerom predstave Putujuće pozorište Šopalović Ljubomira Simovića, u režiji Tanje Mandić Rigonat, produkcija Narodno pozorište Niš.
Pored sedam takmičarskih predstava i predstave u čast nagrađenih, čije su premijere odigrane u kalendarskoj godini koja prethodi Festivalu, biće organizovan čitav niz pratećih programa.


Scroll