У среду, 30.01.2019. године са почетком у 13 сати, одржаће се друга седница Савета фестивала „Театар на раскршћу“.
На седници ће се разматрати селекција представа на основу пристиглих пријава за фестивал, као и Пратећи програм фестивала.
Да подсетимо, рок за пријаву за учешће, је истекао 20. јануара, а резултати селекције и програм фестивала, биће званично саопштен 1.02.2019. године.
Програмски савете фестивала чине истакнути позоришни ствараоци из Србије и региона: председник – Небојша Брадић, позоришни редитељ (Србија); чланови – Александар Милосављевић, позоришни критичар (Србија), проф. др Дарко Лукић, театролог (Хрватска), Дејан Лилић, глумац (Македонија), Дејан Петковић, театролог (Србија), Дејан Стојиљковић, писац (Србија) и управник Народног позоришта Ниш мр Спасоје Ж. Миловановић, театролог, који је уједно и селектор фестивала.
Фестивал ће свечано бити отворен 11. марта 2019. на Дан Народног позоришта Ниш, премијером представе Путујуће позориште Шопаловић Љубомира Симовића, у режији Тање Мандић Ригонат, продукција Народно позориште Ниш.
Поред седам такмичарских представа и представе у част награђених, чије су премијере одигране у календарској години која претходи Фестивалу, биће организован читав низ пратећих програма.


Scroll