Након премијере у Новом Саду, у Народном позоришту Ниш одржана је премијера представе “Деобе” Добрице Ћосића, у режији и сценографији Југа Радивојевића,  09. и 10.04. у 18 сати која је одушевила нишку публику.

Капитално дело српске књижевности Народно позориште Ниш је поставило у копродукцији са Српским народним позориштем у Новом Саду  и  Народним позориштем Приштина са привременим седиштем у Грачаници. Драматизацију потписује Спасоје Ж. Миловановић, сценски покрет и асистенцију режије Игор Дамњановић, костимска решења Тања Радишић, ауторску музику Александар Сребрић, а драматург на представи је Божидар Кнежевић.

Потресна прича о деобама унутар народа, породице и човека самог изазвала је буру емоција код свих присутних. Мизансценски сведено разигравање читавог простора, публике и сцене, задивљујуће визуелне идентификације, сву пажњу су усмериле на глумачке бравуре ансамбла три позоришта. Катарзична завршница донела је френетичан аплауз.

Сва места, у смањеном капацитету сале, су била попуњена, а гледаоци су се придржавали свих мера заштите које је прописао Кризни штаб.

Прва реприза биће одржана 24.04. у 19:30 сати.

 

 


Scroll