Niško narodno pozorište učestvuje, 13.12.2018. godine, na značajnoj konferenciji u okviru New platforme pod nazivom „Budućnost izvođačkih umetnosti u Srbiji – perspektive i izazovi.

Konferenciju će otvoriti Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije, a u okviru prvog panela sa temom Institucionalne perspektive, pored upravnika Narodnog pozorišta Beograd, Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, učestvovaće i upravnik niškog pozorišta, Spasoje Ž. Milovanović.

Planirani su i paneli koji će se baviti izvođačkim umetnostim na nezavisnoj sceni, kao i festivalskim politikama i praksama.

Konferencija je posvećena izazovima i perspektivama savremenih izvođačkih umetnosti u Srbiji sa ciljem redefinisanja savremenih institucionalnih i vaninstitucionalnih praksi u ovoj oblasti, kao i pozicije izvođačkih umetnosti na evropckoj kulturnoj i umetničkoj sceni, pre svega u kontekstu međunarodne saradnje i participacije publike.
Program konfrencije obuhvatiće predstavljanje analize stanja izvođačkih umetnosti u Srbiji koja je rezultat istraživanja O pozorištu koje je sprovedeno tokom 2018. godine.


Scroll