Народно позориште Ниш са задовољством најављује почетак  2021. године, премијером представе „Ана Карењина“  по тексту Лава  Н. Толстоја, у режији  Ирфана Менсура.

После одлагања проба и рада у отежаним околностима, изазваним епидемијом, нишка публика ће најзад имети прилику да присуствује премијерном извођењу „Ане Карењине“,  у петак 22. и суботу 23.01. 2021. године са почетком у 18 часова.

Осим  Ирфана Менсура, који поред режије, потписује и драматургију и сценографију, ауторску екипу чине композитор, Александар Сања Илић, костимографкиња, Биљана Крстић, коерографкиња, Даница Ничић, лекторка, Наташа Илић, асистенткиња сценографа и костимографкиње је Катарина Филиповић, а организаторка Ивана Стојановић.

У улози славне Ане Карењине, публика ће имати прилику да види две глумице и то Драгану Мићаловић, к.г. у премијерном извођењу 22.01. и првој репризи представе 24.01., док ће чланицу нишког ансамбла Катарину Арсић, гледати премијерно 23.01. и у другој репризи представе, 25.01. 2021.

У представи играју:

Ана Карењина – Драгана Мићаловић, к.г. / Катарина Арсић
Карењин – Дејан Цицмиловић
Вронски – Милош Цветковић
Љевин – Стефан Младеновић
Кити – Нађа Недовић Текиндер
Доли – Братислава Милић, к.г./ Катарина Митић Павловић
Стива – Данило Петровић
Серјожа (дете) – Вук Маринковић, к.г.

Улазнице за представу, по цени од 600 динара, могу се купити на благајни позоришта, сваког радног дана,  од 10 до 20 сати.

 

 


Scroll