Комад „Шести октобар (прича о једном летовању)“ говори о двадесетогодишњици догађаја који су обележили политичку сцену Србије октобра 2000. године. Главни јунаци су чланови четворочлане породице који су кренули колима на дуго ишчекивано летовање у Грчку. Успут наилазе на низ препрека и перипетија, док међусобне несугласице, различитости и прећутности излазе на видело.

Основни сукоб је сукоб различитих идеологија и борба за реч и превласт у породичној хијерархији. Растрзани између хтења и могућности, јунаци преиспитују своје односе, уверења и прошлост, док ресурси полако нестају, а њихов циљ постаје бледа тачка у даљини која као да се све више одмиче што више покушавају да јој се примакну.

Тиса Милић

 

Тиса Милић је рођена 1992. у Београду. Основне и мастер студије драматургије завршила је на Факултету драмских уметности у Београду. Радила је на сценаријима за краткометражне филмове, писала за радио, магазине који се баве културом, радила као драматуршкиња на позоришним представама и као копирајтер.

 

Реч редитеља

Ово је прича о једном летовању. О нади да ће можда бити боље. Ово је прича о једном рођендану. О породици. О аутомобилу који је требало да реши нашу будућност.

Двадесет година касније само смо љути, нада је негде залутала. Тако изгубљени тумарамо између различитих знакова и појава. Огледала нема, а побуна је само форма за избегавање одговорности. Кад нико није крив, ништа се и не догађа.

До следеће прославе.

Андреј Носов

 

Андреј Носов је завршио мастер студије позоришне режије на Факултету драмских уметности у Београду. Тренутно је на програму Дас Театра у Амстердаму. Режирао је у више позоришта у региону и Србији, као и у бројним регионалним копродукцијама. Директор је Хартефакт фонда. Добитник је значајних признања и покретач је бројних иницијатива за унапређење регионалне сарадње и помирења.

 

 

Narodno pozoriste Nis

Лица

РАДМИЛА – Весна Станковић
ДЕЈАН – Александар Михаиловић
КАТАРИНА – Јулија Петковић
НОВАК – Дејан Максимовић
НАРАТОР, РАДНИК НА ПУМПИ, МОТОЦИКЛИСТА, МОРНАР, ЦАРИНИК – Марко Павловски

Техничка екипа

Технички директор: Дејан Митић; инспицијент: Слободан Илић; тон мајстор: Добрила Марјановић; дизајн светла: Дејан Цветковић; расветљивач: Давид Јовановић; суфлер: Милена Митић; мајстор сцене: Славиша Филиповић; декоратери: Радован Живковић, Миодраг Ђорђевић; реквизитер: Драган Николић; гардеробери: Душица Младеновић, Марко Динић; шминкери, власуљари: Љиљана Рашић, Ивана Лазаревић; кројачки радови: Марина Стевановић, Владимир Пекић; радионица: Богољуб Ђорђевић, Горан Станковић, Бранислав Николић; набавка: Богдан Тодоровић; возач: Небојша Шарчевић.

Narodno pozoriste Nis
poster
Текст
Тиса Милић
Режија
Андреј Носов
Сарадница на тексту
Биљана Србљановић
Асистент редитеља
Александра Лозановић
Сценографија
Катарина Филиповић
Костим
Селена Орб
Композитор
Драшко Аџић
Сценски покрет
Миодраг Крчмарик
Лектор
Наташа Илић
Организатор
Ивана Стојановић
Фотографије
Никола Милосављевић / Татабрада Студио
Премијера
6. октобар 2020.
Scroll