Дубоко емотивна прича о првој љубави и иницијацији двоје деце у свет одраслих. Истовремено, кроз њихове игре у песку, интимно и танано испричана је прича о њиховим световима и животима, која никога не може оставити равнодушним.

 

Реч редитеља
У једном делу текста поставља се питање како је могуће да су уништена сва игралишта и уопште, зашто се људи више не играју у песку. Ако пођемо од слогана овогодишње сезоне – Хероине и хероји у антихеројском времену, онда бих поставио питање да ли су Она и Он заиграни у свом песку, далеко од друштва, наши хероји данашњице? Они који нису заборавили на песак и они који су дозволили себи да се у једном радосном тренутку заљубе. У вашој свакодневници осврните се мало и запитајте се зашто су нестала сва игралишта са песком и шта је са њима нестало међу људима.
Давид Алић, редитељ

 

Давид Алић, редитељ

Рођен 1993. године у Пироту. Завршио Академију уметности у Новом Саду, у класи проф. Никите Миливојевића и асистента Бориса Лијешевића.

Режирао је представе: Ротшилдова виолина – А. П. Чехов, Осећај браде – Ксенија Драгунска, Елинг и Кјел Бјарне – Ингвар Амбјарнсен; Шест лица тражи писца – Луиђи Пирандело, Мали принц – Егзипери, Жак и његов господар – Милан Кундера, Алиса у земљи чуда – Луис Керол, Плави зец слави рођендан – Наташа Илић, Легенда о Месечевој принцези – Горана Баланчевић итд.

Његове представе освојиле су читав низ како индивидуалних награда тако и награде за најбоље представе и режију. На Фестивалу “Мали Јоаким” 2016. добио је Награду “Мали Јоаким” за најбољу режију, за представу Мали принц.

 

Михал Валчак

Један од најзначајнијих и најизвођенијих пољских писаца млађе генерације. Рођен је 1979. Дипломирао је театрологију, а потом и режију на варшавској Позоришној академији. На првој години студија режије објављује своју прву драму Игре у песку и њоме побеђује на конкурсу “Ми на прагу новог века”.

Од тог тренутка постаје један од најнаграђиванијих младих писаца. Његови драмски текстови налазе се у свим најважнијим антологијама савремене пољске драме и преведени су и играни на многим светским језицима. Многе од својих драма и сам је режирао, али никада најизвођенију – Игре у песку.

Дела: Непознати (2000), Путовање (2000), Двоје (2001), Игре у песку (2001), Пут у унутрашњост собе (2002), Испит (2002), Без дидаскалија (2002), Река (2003), Тужна принцеза (2003), Рудник (2004), Ноћни аутобус (2004), Цео Јарославов живот (2005), Последњи отац (2007), Ја јадан, кучка и њен нови тип (2007), Бака (2007).

 

 

Narodno pozoriste Nis

Лица

ОНА - Маја Банковић
ОН - Милош Цветковић

Техничка екипа

Руководилац технике: Љубиша Живковић
Инспицијент: Владислав Ђорђевић
Суфлер: Александра Вуков
Тон мајстор: Добрила Марјановић
Дизајн светла: Дејан Цветковић
Светло: Драгослав Добросављевић
Мајстор сцене: Славиша Филиповић
Асистент сценографа: Никола Павловић
Декоратери: Марин Рајић, Мића Лазаревић, Миодраг Ђорђевић, Радован Живковић, Радомир Пешић, Драган Динић, Срђан Китановић
Реквизитери: Драган Николић, Марко Ђорђевић
Гардеробери: Душица Младеновић, Марко Динић
Шминкери, власуљари: Љиљана Рашић, Марија Пешић, Ивана Лазаревић
Сликарски радови: Катарина Филиповић
Кројачки радови: Марина Стевановић,Владимир Пекић
Радионица: Богољуб Ђорђевић, Горан Станковић, Драган Перић, Бранислав Николић
Набавка: Зоран Денчић
Возач: Небојша Шарчевић

Narodno pozoriste Nis
poster
Писац
Михал Валчак
Редитељ
Давид Алић
Костимограф
Селена Томашевић
Композитор
Срђан Марковић
Сценограф
Катарина Филиповић
Лектор
Наташа Илић
Организатор
Милош Павловић
Премијера
20. децембар 2018.
Scroll