Posted by on јан 24, 2013 in Вести |

Народно позориште у Нишу од јануара 2013.године установило је у оквиру драмског сектора и посебну службу за организовање и извођење оперских представа. Тако је након педесет година поново омогућено Нишлијама да уживају у чарима опера које ће за њих припремати и изводити искључиво нишке „снаге“. Већ сада се зна да нас, највероватније, у мају очекује премијера опере „Слепи миш“ Јохана Штрауса. У реализацији ове опере учестоваће осим Народног позоришта у Нишу и Факултет уметности, Нишки симфонијски оркестар и Академски хор у Нишу.

Али док не дође мај и прва нишка оперска представа, Нишлије ће у наредна три месеца у Народном позоришту у Нишу моћи да погледају три опере. Најпре нас у фебруару очекује опера „Мадам Батерфлај“ у извођењу опере Народног позоришта из Београда. Ова опера биће изведена на реконструисаној сцени нишког народног позоришта 04. фебруара са почетком у 19 сати, а цена карата биће 600 динара.

У марту ће нишка публика моћи да погледа оперу „Дон Пасквале“, а у априлу оперу „Риголето“ у извођењу Народног позоришта у Београду.

У години Миланског едикта, али у у првој години великог повратка опере на сцену Народног позоришта у Нишу наша публика моћи ће сваког месеца до краја сезоне 2012/13. да ужива у по једном извођењу веома занимљивих оперских представа. У новој сезони биће и нових оперских изненађењa.