Posted by on апр 9, 2013 in Вести |

Народно позориште у Нишу наставља успешну сарадњу са Татром Шчепкин из Болгорода и биће домаћин  у среду, 10. aприла, ансамблу представе  под називом „НОЋ У УЛИЦИ СВЕТЛОЈ“.

Нишко позориште и Белгородски државни академски театар М.Шчепкин (Русија), отпочели су са договорима и сарадњом 2008. године и одмах потом, наредне 2009. године, Народно позориште у Нишу је позвано да се узме учешће на Сверуском позоришном  фестивалу „Глумци Русије – Михајлу Шчепкину“.

Глумци  представе „Едмунд Кин“ су те године били гости Театра Шчепкин и свих важнијих институција Белгорода.

Руски театар се 2009. године  по први пут представио нашем граду и позоришној публици, на сцени Нишког позоришта, представом „СТАРИНСКА ЛАМПА“, а 2011. године се ова успешно започета сарадња између два позоришта наставља и ансамбл представе „ДЕЈСТВО ГАМА ЗРАКА НА САБЛАСНЕ НЕВЕНЕ“ , путује у Русију.

Директне контакте и сарадњу су већ били остварили универзитети, посебно Економски факултет, клинички центри и градска управа два града. Оно што је потребно истаћи је да су сарадњу отпочели млади студенти у програмима размена и та сарадња је већ постала пракса, а нове перспективе се отварају у привреди, здравственом и културном туризму.

Предства је са преводом, а цена улазница је 250 динара.