Posted by on јан 16, 2015 in Вести |

Народно позориште у Нишу организује тродневну глумачку радионицу, под називом „Глумац као коаутор“ и то од суботе, 17.01. до понедељка 19.01.2015. године.

Радионицу води проф. Др Александар Дунђеровић, а то ће уједно бити и кастинг за представу „Брод љубави“ Небојше Ромчевића. Представа ће премијерно бити изведена у продукцији Народног позоришта у Нишу а режираће је Александар Дунђеровић.

Јавни позив за радионицу и кастинг, изазвао је велико интересовање (пријављивање је завршено), а подлогу рада чиниће сцене класичних дела (Сан летње ноћи), као и савремених комада (Брод љубави), али и теме које ће учесници радионице развијати кроз девизинг процес рада.

Др Александар Дунђеровић је рођен у Београду, преселио се у Канаду почетком деведесетих, као позоришни редитељ, последњих 20 година боравио је и радио у бившој Југославији, Србији, Америци, Канади, Великој Британији, Колумбији, Бразилу и Ирану…

Године 1995. преселио се у Енглеску где је учио код професора Дејвида Бредбија и докторирао на Ројал Холовеј Универзитету у Лондону. Основао је Колектив театар 2000. у Енглеској.

Његов истраживачки рад се одвија у областима: интердисциплинарног перформанса, режије, девизинга, политичког позоришта, латино-америчког позоришта и мулти медијског повезивања филма и позоришта. Аутор је више књига и есеја о савременом позоришту и филму…

Више о Александру Дунђеровићу на www.aleksandardundjerovic.com