Posted by on феб 18, 2015 in Вести |

Битеф театар гостује на нишкој сцени и са плесном представом за децу „АЛЕ И БАУЦИ“ у четвртак, 26.02.2015. године са почетком у 12 сати.

Најмађе нишлије ће тако имати прилику да ову занимљиву представу виде непосредно после њеног премијерног извођења у Битеф театру у Београду. Премијера је изведена 15. фебруара, коерографију потписује Исидора Станишић а композицију Дарја Јаношевић. У представи плешу и глуме: Владимир Ћубрило, Миона Петровић, Јована Зеленовић, Лука Михаиловић, Наташа Гвоздановић, Бранко Митровић, Рада Ковачевић, Катарина Стојковић, Тамара Пјевић.

Савремена плесна представа „Але и Бауци“ замишљена је као врста одбране словенских митских бића и чудноватих бића из српских предања, о којима је преостало само уврежено мишљење да чине зло. Ова бића наклоњена су људима, до тренутка кад савремени човек престаје да брине о природи и почиње да је уништава из сопствене алавости. Авети, Бауци, Бабарога и остала необична бића крећу у борбу за очување природе и спас самог човека. Она су чудна, грозна и страшна када се обраћају одраслима али и смешна, добронамерна и забавна када се обраћају деци као својим савезницима у финалној борби против „зађубривања“ планете.

Карте су у продаји на благајни позоришта по цени од 200 динара.